Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου Μελισσοκομικού Σύλλογου Ρόδου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τεράστιοι πληθυσμοί μελισσών έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια για άγνωστους λόγους σε ολόκληρο τον κόσμο γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία σε ερευνητές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Το γεγονός αυτό θα επισημανθεί κατά την εκδήλωση

προβολής του βραβευμένου ντοκιμαντέρ ελβετικής, γερμανικής και αυστριακής παραγωγής, με τίτλο “More than honey” του Markus Imhoof. Η προβολή του ντοκιμαντέρ που παίζεται τελευταία στις μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και που συγκλονίζει κυριολεκτικά τους θεατές, τώρα και στη Ρόδο. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις οκτώ το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (5ο χιλ. Τσαϊρι – Αεροδρόμιο Ρόδου) με ελεύθερη είσοδο.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίζουν ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Χ.Σ Δωδεκανήσου κ. Νικόλαος Φαρμακίδης και ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μελισσουργός.
Την εκδήλωση πραγματοποιεί η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και τη στηρίζουν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου και η εταιρεία «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου».


Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ…                               
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε: «Αν ποτέ εκλείψουν οι μέλισσες, στην ανθρωπότητα θα απομένουν μόνο τέσσερα χρόνια ζωής.» Τα τελευταία πέντε χρόνια, δισεκατομμύρια μέλισσες απλώς εξαφανίστηκαν, για λόγους που ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Αν οι μέλισσες συνεχίσουν να πεθαίνουν με τον ίδιο ρυθμό, αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες και για τους ανθρώπους: περισσότερο από το ένα τρίτο της παραγωγής της τροφής μας εξαρτάται από τη γονιμοποίηση που κάνουν οι μέλισσες. Ψάχνοντας απαντήσεις, η ταινία ξεκινά ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για ν' ανακαλύψει ανθρώπους και μέλισσες. 
Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ελβετός σκηνοθέτης, Markus Imhoof αναζητά τους λόγους για τους οποίους οι μέλισσες, σε ολόκληρο τον κόσμο, απειλούνται με εξαφάνιση και ερευνά αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, από την Καλιφόρνια στην Ελβετία, την Κίνα και την Αυστραλία. Η συγκλονιστική μακρο-φωτογράφηση των μελισσών μέσα στις κυψέλες τους, αποκαλύπτει έναν συναρπαστικό, πολύπλοκο κόσμο σε κρίση και παρουσιάζει μια συγκινητική ιστορία για το τι μπορεί να συμβεί στην ανθρωπότητα.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Παραγωγή: Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία Πρώτη προβολή: 2012


Βραβεία:
Βραβείο της Βαυαρίας για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ 2013, Γερμανία
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ - Santa Barbara IFF 2013, ΗΠΑ
Βραβείο Κοινού - Solothurner Filmtage 2013, Ελβετία
Αυστριακό Βραβείο για τον Καλύτερο Ήχο για το 2013
Κινηματογραφικό Βραβείο της Πόλης της Ζυρίχης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου