Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Στήριξη πλαισίων στις μεταφορές.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα μεταφορά πήγα μετά από 3 μέρες για επιθεώρηση και βρήκα ένα χάος. Τα πλαίσια κατά την μεταφορά είχαν πέσει και τα μελισσάκια είχαν αρχίσει να χτίζουν γλώσσες παντού.
Στις επόμενες μεταφορές πρόσεχα να πηγαίνω πολύ σιγά ειδικά στους χωματόδρομους για να μην πάθω το ίδιο. Την άλλη μέρα πήγαινα ξανά για να δω αν είχε πέσει κάποιο πλαίσιο. Κάποια στιγμή αγόρασα μερικές παραφυάδες από έναν έμπειρο μελισσοκόμο και όταν πήγαμε για να κάνουμε την μετάγγιση παρατήρησα ότι έβαζε ξύλινα σφηνάκια στο τελευταίο πλαίσιο. Την άλλη μέρα πήγα και αγόρασα πλαστικά σφηνάκια απ'αυτά που χρησιμοποιούν οι πλακάδες. Κοστίζουν 3-4 ευρώ το σακουλάκι και έχει μέσα 500. Αμέσως σκέφτηκα ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση και είπα να σας την παρουσιάσω.

 Εκτός από πλαστικά σφηνάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινα αυτοσχέδια σφηνάκια, παλιά μανταλάκια ή ακόμα αν ξεχαστούμε μπορούμε με το ξύστρο να βγάλουμε λίγο κερί πάνω από τα πλαίσια και να κολλήσουμε και στις δυο πλευρές το τελευταίο.

2 σχόλια:

  1. επίσης ένα κοματι αφρολέξ μεταξύ του τελευταίου πλαισίου και τη κυψέλης, δουλεύει καλά αν είναι γεμάτη η κυψέλη.επίσης μπορείς να βιδώσεις δυο βίδες στο τελευταίο πλαίσιο με το επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι αν δεν έχεις τίποτα άλλο πρόχειρο,η σταθεροποίηση των πλαισίων είναι απαραίτητη γιατί με το κούνημα της μεταφοράς μπορεί να τραυματισθεί η βασίλισσα, η να τρομοκρατηθούν τα μελίσσια και να ανεβάσουν μεγάλη θερμοκρασία και να καεί όλο το μελίσσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για σε όλη την παρέα. Ήθελα να πω ότι εγώ χρησιμοποιώ καρφάκια με μεγάλο κεφάλι που τα πιέζω με το χέρι ή το ξέστρο. Η ιδέα με τα σφηνάκια είναι καλύτερη. Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή