Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κεραλοιφή


Θα ξεκινήσω τον πρόλογό μου με την πρώτη γνωριμία που είχα με την κεραλοιφή. Όταν γεννήθηκε ο μικρός γιος μου, ο Μάριος είχε στο σώμα του πολλές κοκκινίλες από ξηροδερμία. Η γυναίκα μου αγόραζε τις καλύτερες κρέμες που της σύστηναν οι γιατροί και φίλες και γνωστές μαμάδες. Μέχρι 6 μηνών τα σημάδια του Μάριου δεν έφευγαν. Μια μέρα γύρισα σπίτι και μου είπε η γυναίκα μου ότι μια γειτόνισσα της έδωσε μια κεραλοιφή για να την δοκιμάσει στο μωρό. Ξεκίνησε τις επαλοίψεις την ίδια μέρα σε κάθε αλλαγή πάνας. Σε 3-4 μέρες τα σημάδια υποχώρησαν αρκετά και σε μια βδομάδα εξαφανίστηκαν.


Τότε άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ για τις ιδιότητές της και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η κεραλοιφή είναι μια θεραπευτική κρέμα φτιαγμένη με 100% αγνά υλικά. Τα κύρια συστατικά της είναι κερί μέλισσας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Και τα δύο συστατικά της είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και επουλωτικές ιδιότητές τους. Υπάρχουν αρκετές παραλαγές κεραλοιφής και είναι κατάλληλες ακόμα και για βρέφη λίγων μερών.

Είναι κατάλληλη για σχεδόν όλες τις δερματικές παθήσεις χωρίς να δημιουργεί παρενέργειες.Συγκάματα, ξηροδερμίες, έκζεμα, σκασμένες θηλές από θηλασμό, αιμορροίδες, σκασμένα χείλη, πληγές, καψίματα, ρυτίδες, σπυράκια ακμής και άλλα πολλά, είναι τα προβλήματα που μπορεί να ανακουφήσει. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γυάλισμα παπουτσιών,δερμάτινων ειδών γενικά, ταμπλώ αυτοκινήτων και ξύλινων επίπλων με καλύτερα αποτελέσματα από τα ειδικά σκευάσματα.

Η παρασκευή της είναι απλή. Η βασική αναλογία είναι 100γρ. κερί και 500γρ. ελαιόλαδο. Το λάδι ζεσταίνεται σε μπεν μαρί στους 65-70 βαθμούς. Όχι παραπάνω γιατί χάνει κάποια από τα συστατικά του. Σβήνουμε το μπεν μαρί και τρίβουμε μέσα το κερί με το χοντρό ξύστρο του τυριού, για να διαλύεται πιο εύκολα μέσα στο λάδι. Το βάζουμε σε βαζάκια όσο είναι υγρό και αφήνουμε να κρυώσει.

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές ανάλογα την χρήση και το άρωμα που θα δώσει. Αν δεν σας αρέσει το άρωμα του ελαιόλαδου μπορείτε να βάλετε σπαθόλαδο που είναι εξίσου θεραπευτικό και με πιο διακριτικό άρωμα. Επίσης μπορείτε στην βασική συνταγή να προσθέσετε μαστίχα, ή αιθέρια έλαια. Αν το κάνετε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βρέφη κάτω των 6 μηνών και άτομα που έχουν αλεργία στο αιθέριο έλαιο που θα βάλετε.

3 σχόλια:

  1. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΙΝΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίνει απο όπου βρεί φίλε ανώνυμε. Εχω πετύχει πολλές φορές μέλισσες και σφήκες μικρές και μεγάλες σε πισίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου Φώτη, η καλύτερη κεραλοιφή είναι εκείνη που περιέχει και διάλυμα οινοπνεύματος πρόπολης.στη συνταγή σου απλά προσθέτεις μια δακτυλήθρα διάλυμα πρόπολης σε κάθε βαζάκι όπου βάζεις πρώτα το διάλυμα στο βαζάκι και μετά βάζεις το διάλυμα λάδι-κερί το ανακατώνεις με ένα καλαμάκι απο μπαμπου[για σουβλάκια].Προσοχή όμως το οινόπνευμα του διαλύματος να είναι κατάλληλο για τρόφιμο επειδή υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί για το στόμα, το στομάχι ή και για ανωμαλίες του πεπτικού. Δοκιμασμένο απο μένα για όλα αυτά και για δερματικά στη μάνα μου τα ανηψάκια και την αδερφή μου και φίλους.Τη λέμε προπαλοιφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή