Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αποτροπή κλοπών με κάμερες.

Οι κλοπές μελισσιών δυστυχώς έχουν γίνει πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Από την μία τα ΜΜΕ που διαφημίζουν πόσο εύκολα βγάζεις χρήματα από την μελισσοκομία. Από την άλλη η κρίση που δεν επιτρέπει σε πολλούς το ξεκίνημα της μελισσοκομίας. Ακόμα και παλιοί μελισσοκόμοι έχουν συλληφθεί για κλοπές μελισσιών.

Η κλοπή έχει γίνει ο εφιάλτης των μελισσοκόμων. Συνήθως τα χαμένα μελίσσια δεν βρίσκονται. Λύσεις υπάρχουν αρκετές με μεγάλο κόστος ή μεγαλύτερο. Αν αναλογιστείς την αξία ενός μελισσιού το κόστος φαίνεται αρκετά μικρό. Οι καλύτερες λύσεις είναι οι κάμερες και τα GPS.
Εγώ προτίμησα τις κάμερες επειδή θεώρησα ότι είναι ευκολότερο με 2 κάμερες που θα κοιτούν η μία την άλλη να παρακολουθείς το μελισσοκομείο αποτελεσματικότερα. Ο λόγος που πρέπει να κοιτούν η μία την άλλη είναι η κλοπή κάμερας. Βάσει νόμου πρέπει να προειδοποιείς ότι υπάρχουν κάμερες γιατί ο λόγος ύπαρξής τους είναι η αποτροπή της κλοπής και όχι η σύλληψη του δράστη. Οπότε καλό είναι να υπάρχουν προειδοποιητικές ταμπέλες.

Οι κάμερες που αγόρασα διαθέτουν: Θερμικό ανιχνευτή κίνησης που ενεργοποιεί την κάμερα για να τραβήξει φωτογραφία. Φλας 940nm το οποίο είναι αόρατο από το ανθρώπινο μάτι. Σύστημα GSM που δέχετε κάρτα SIM για να στέλνει mms ή e-mail μόλις βγάζει την φωτογραφία. Αυτό χρησιμεύει γιατί αν κλέψουν και τις 2 κάμερες θα έχεις φωτογραφίες του δράστη στο κινητό σου. Για να δουλέψουν χρειάζονται 8 μπαταρίες ΑΑ, αποθηκευτική κάρτα SD, και κάρτα SIM. Οι μπαταρίες σύμφωνα με το εργοστάσιο έχουν διάρκεια 6 μήνες περίπου.

Αν αποφασίσετε να τις χρησιμοποιήσετε ψάξτε προσεκτικά τις τιμές. Εγώ βρήκα από 60€ χωρίς σύστημα GSM έως και 450€ και παραπάνω για κάμερες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Συμβουλή. Μην προτιμήσετε κάμερες χωρίς GSM.
Για να δείτε την σελίδα που παράγγειλα τις κάμερες πατήστε εδώ.
Καλή επιτυχία.......



1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα φιλε μου. Ηθελα να σε ρωτησω αν εισαι ευχαριστημενος απο αυτην την καμερα ή αν εχεις εντοπισει καποιο μειονεκτημα γιατι θα με ενδιεφερε να αγορασω μια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή